Hoppa till sidans innehåll

Vad är Multisport?


Multisport är en uthållighetsidrott med tonvikt på orientering, mountainbike, paddling och löpning i olika miljöer och distanser.
Multisport idag är en sport på frammarsch och under ständig utveckling. Sedan sporten såg sitt ljus i mitten av 80-talet, har utvecklingen gått framåt och sporten ha förgrenats i en rad olika former, men med en gemensam nämnare; att endast med kroppen som hjälpmedel ta sig fram en förutbestämd bana. Idag är utbudet av tävlingar brett och man kan tävla i allt från korta solotävlingar på 2-3 timmar till stora expeditionstävlingar som pågår upp till 10 dagar, så kallade ”adventure races”.

 Första multisporttävlingen i Sverige var Åre Extreme Challenge 1997, en utveckling av arrangörerna bakom skidalpinism och bergsmarathon, med influenser från Nya Zeeländska Coast to Coast.

Runt om i världen ökar intresset för sporten och outdoorträningen och en mycket bredare skara utövare lockas att prova på multisport.

En stor andledning är att sporten och dess utövare syns allt oftare i tidskrifter och på tv. Genom dagens teknologi går de flesta tävlingar dessutom att följa ”live” genom internet och gps-sändare.

Här kan du läsa mer

Uppdaterad: 2016-10-17 20:03
Skribent: Johan Hamilton

Våra tävlingar

ursvik

STAR

Partners

 ravinen_logga_svart_kant
StockholmExtreme

 

Sponsorer

AKTIVITUS_logo250

Feelalive

 Kajaksidanlogga3

TeamSnabbareLogotyp(1)

TCM-20Logo

Sziols_X-Kross logo, klein, dez 12(1)

funbeat

pedalogerna2_redigerad-1

odenplansryggklinik_logo

AccessRehab

springsnabbare

 

 

trispot_logo3

Postadress:
Stockholm Multisport Klubb - Orientering
Fredrik Noreng, Dammtorps Allé 4
17062 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info