Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sara Wennerhed

16:e året - Mila Ursvik Ultra 2015


Resultat Mila Ursvik Ultra 2015

75 km
45 km
Stafett

 

Rapport Mila Ursvik Ultra 2015

Förhållandena på årets tävling, den 16:e i ordningen, var bra och på större delen av banan var underlaget hårt och snöfritt. Ett snabbt väderomslag dagen innan gjorde att det vackra vårvädret ersattes med kyla och snö. Det mesta av snön töade bort under lördagen men det blev kallt på kvällen och löparnatten bjöd på minus 6 och klart väder.

På plats under kvällen var Mila Design & Tillverkning AB som visade sina lampor och feelalive.nu som visade vad man har att erbjuda inom sports nutrition. Fotografen Gunnar Eld var där under hela natten, här kan du se hans fina bilder. Ett 15-tal funktionärer från Stockholm Multisport fanns också på plats och såg till att löparna fick bullar, blåbärssoppa, kexchoklad och annat gott vid varvningarna.

Tidigare års SportIdent hade bytts ut mot ett inhyrt tidtagningssystem från Tyskland för att löparna skulle slippa ”stämpla” som tidigare år. Det visade sig att det tyska systemet inte var särskilt användarvänligt men det fungerade bra och alla varvningar registrerades utan problem. Men utan vår tyska ingenjör i funktionärsteamet hade det nog blivit tidtagarur och papper istället….  

Antalet löpare var maximerat till totalt 180 st i alla klasser. Loppet blev fulltecknat några veckor innan start. Av de totalt 101 på startlistan i 75 km klassen kom 75 till start och 58 fullföljde. Av det totalt 46 på startlistan i 45 km klassen kom 39 till start och 35 fullföljde. Av 7 lag på startlistan kom 6 till start och 6 fullföljde, extra roligt att det var två renodlade damlag som sprang. Fyra nationaliteter fanns representerade.

Segrare i 75 km klassen blev ultra traillöparen Paul Raistrick på den respektingivande tiden 6:25:20. Paul är Skotte men bor i Norge och tävlar för Statoil BIL. Totalt fem herrar under sju timmar visar att förhållandena var bra. Synd att tidigare rekordhållare Daniel Hansson inte kom till start på grund av sjukdom. Den till första löpare under sex timmar utlovade guldmila lampan får sitta kvar på sitt frigolithuvud hos Mila.
I damklassen segrade Maria Strömberg som tävlar för Fagersta Södra IK på tiden 7:46:37. Förra året vann hon i 45 km klassen, en skidåkerska som visar vad skåpet ska stå även på traillöpning. En dam som var anmäld till 75 km klassen men tyvärr inte kom till start på grund av sjukdom var Ida Svensson. Hade varit intressant att se vad ett Karlstads tjockaste pannben kunnat göra i 75 km klassen.

Men en annan multisportdam från Karlstad kom till start i 45 km klassen. Vi som känner henne undrade med hur mycket hon skulle slå banrekordet, inte om. Malin Hjalmarsson från Swedish Armed Forces Adventure Team sprang med tävlingens lättaste steg och saktade nästan inte ens in vid varvningarna. Tidigare banrekordet dam 45 km på 04:12:18 slogs med råge av Malin på tiden 3:53:24. Välkommen in i Ursvik Ultra Hall Of Fame Malin!
Många jämnstarka herrar startade i 45 km klassen och fältet var samlat. Vem som skulle segra vara ovisst en bra bit in på sista varvet men starkast var Snättringe SK löparen Mikael Nilsson. Mikael är ett bevis för att orienteringen fostrar duktiga traillöpare. 

Vinnande lag blev Supersniglarna på tiden 5:57:00. Ingen rekordtid men fin sammanhållning i laget, har kapacitet att bli farliga för rekordet 05:42:53 i framtiden.

Längst på banan i år var Mauricio Clemente med tiden 10:52:18. En bedrift att härda ut så länge utan att bryta.

Vinnarna i solo klasserna fick var sin fin pannlampa från Mila. Ursvik Ultra har ju rykte om sig att ha trailultralöpningens finaste mat- och prisbord som vi med råge levde upp till i år. Med tanke på åtgången på årets varvningsmatbord börjar vi arrangörer undra om det är på väga att bli ett lopp inte bara för löpglada utan också för matglada? Tyvärr blev det därför brist på vissa delikatesser i slutet på loppet så till nästa år får vi utöka ransonerna.

Mia Gyllenberg i 45 km klassen var inte helt nöjd med sitt lopp men hade turen att vinna utlottningslampan från Mila.

 

Stort tack till:
Mila Design & Tillverkning AB
Sundbybergs Kommun
Personalen på Motionsgården
feelalive.nu
Fotograf Gunnar Eld
Funktionärerna från Stockholm Multisport
Alla glada och härliga löpare!

 

Med vänlig hälsning
Johan Hamilton 
Tävlingsledare Ursvik Ultra 2013, 2014 & 2015
Stockholm Multisport

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:13 Skribent: Johan Hamilton

Bli medlem idag

Våra tävlingar

ursvik

STAR

Samarbetspartners

  ravinen_logga_svart_kant 

 

AKTIVITUS_logo250 

AccessRehab

Postadress:
Stockholm Multisport Klubb - Orientering
Erik Söderström, Sickla allé 13
13165 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmmultis...

Se all info