Hoppa till sidans innehåll

Marie och Fredrik 2019:års klubbmästare


Först av allt, ett stort tack till alla er som gjorde att klubbmästerskapen kunde avgöras i år. Både deltagare, funktionärer och andra som hjälpt till. Tack till Erik Nylund som ordnade med lån av utrusning hos Järfälla OK.

Den 13:oktober avgjordes 2019 års klubbmästerskap. Prognosen hade utlovat regn som lös med sin frånvaro. Istället tyckte solen att den skulle visa sitt vackra leende över deltagarna som samlats vid klubbstugan i Hellas. Nya banor och nya förutsättningar förklarades vid samlingen.

Starten var förlagd utanför badbryggorna vid Hellasgården där även målet för paddlingen var. Medsols paddling 2 varv på Källtorpssjön och sedan lyft ca 300m till klubbstugan för växling.

Efter dryga 30 minuter kommer första deltagaren (Marie) in för växling och och uthämtning av karta för cykeletappen. Oops! Terrängkarta med populära cykelstigar. Ganska snart efter droppar nästa deltagare in och så fortgår det. En tävlande återvänder gåendes med sin cykel efter kedjebrott och beslutar sig efter en kort stund för att bryta. Med lånad cykel tar han sig ändå ut för att få lite cykling i benen.

Tiden går och det börjar pratas om att det rimligen borde komma in någon från cyklingen snart. Eller har alla cyklat fel? Har banan blivit allför svår kanske? Den har ju blivit längre och nästan uteslutande stig så det kan ju ta sin tid. 1 timme in i cyklingen kommer slutligen första deltagaren in (Peter). Växlar snabbt till ny karta och fortsätter med full energi ut på sista etappen med löpning. Det dröjer dryga 10 minuter tills nästa cyklist växlar. Det har spridit ut sig rejält på cyklingen. De första som ger sig ut på löpningen ser starka ut. Det är ett rejält gap att springa igen på de ca 7-8 km beroende på vägval.

Så kommer första deltagaren ensam in på upploppet. Stämplar in på en riktig imponerande tid. I skogen har löparen mött en annan deltagare i motsatt riktining och konstaterat att denna var på väg åt rätt håll. Det kommer in ytterligare en som gjort samma ödesdigra val.Denne bestämmer sig för "gör om gör rätt" och ger sig ut på ytterligare ett varv. 

Så kommer första deltagaren in som tog rätt varv på löpningen. Marie Nilsson går i mål på imponerande 2:36:53 och kan återigen titulera sig som en av klubbmästarna.

Nu är det verkligen spännande. Löparna ute på banan är helt ovetandes om vakansen till klubbmästartiteln. Skam den som ger sig. Fredrik Skogsjö dyker upp på spurten upp mot målet vid klubbstugan. Tots ett extravarv på löpningen kniper han han den andra platsen som klubbmästare!

Grattis till er och starkt kämpat av alla.  

Uppdaterad: 14 OKT 2019 13:51 Skribent: Jimmy Andersson Müller
Epost: Adressen Gömd

Bli medlem idag

Våra tävlingar

ursvik

STAR

Samarbetspartners

  ravinen_logga_svart_kant 

 

AKTIVITUS_logo250 

AccessRehab

Postadress:
Stockholm Multisport Klubb - Orientering
Erik Söderström, Sickla allé 13
13165 Nacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@stockholmmultis...

Se all info